ΕΛ / ΕΝ
  • "Ε.Π. – Ενωμένες πάντα"

"Ε.Π. – Ενωμένες πάντα"

Booklover’s Point - Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου ΘΟΠΑΑ

Βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό έργο της Ζωρζ Σαρή


Τη λυρική περφόρμανς Ε.Π. – Ενωμένες πάντα, βασισμένη στο ομώνυμο αυτοβιογραφικό έργο της Ζωρζ Σαρή, από τη γέννηση της οποίας φέτος συμπληρώνονται εκατό χρόνια, παρουσιάζουν οι Antama Duo –Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης (μπαντονεόν / ακορντεόν), Κωνσταντίνος Σηφάκης (κοντραμπάσο)– με τις λυρικές τραγουδίστριες Λητώ Μεσσήνη και Αναστασία Κότσαλη.

Δυο έφηβες φίλες στην Αθήνα του μεσοπολέμου. Το ιστορικό κέντρο, ο Πειραιάς, η Βουλιαγμένη. Τα ραδιόφωνα που παίζουν τάνγκο και φοξ τροτ, η μάνδρα του Αττίκ, το Ρεξ και το Ακροπόλ. Η Διάπλαση των Παίδων. Τα μπαλ μασκέ, ο κινηματογράφος, τα φρέσκα παγωτά, οι λουκουμάδες. Η δικτατορία της 4ης Αυγούστου.

Τα όνειρα και οι ελπίδες των κοριτσιών του τότε, οι αγωνίες και οι προσδοκίες τους, τόσο κοντινά με αυτές των νέων της εποχής μας. Γνωστά και άγνωστα τραγούδια της περιόδου διασκευάζονται από τους Antama Duo, βίντεο και δράσεις αναβιώνουν την παιχνιδιάρικη ατμόσφαιρα του υπέροχου μυθιστορήματος, συνομιλούν με το σήμερα, καλώντας μας να βουτήξουμε σε έναν συναρπαστικό και πολύχρωμο κόσμο


Κατηγορία

Booklover's Point

Πληροφορίες

Booklover’s Point - Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου ΘΟΠΑΑ

Ημ/νιες Παραστάσεων

22-12-2022 20:00 Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλίμου ΘΟΠΑΑ (Λεωφόρος Ιωνίας 24)

Τραγούδι: Λητώ Μεσσήνη (σοπράνο), Αναστασία Κότσαλη (μεσόφωνος) // Μουσικοί: Antama Duo – Κωνσταντίνος Ζιγκερίδης (μπαντονεόν / ακορντεόν), Κωνσταντίνος Σηφάκης (κοντραμπάσο) 

Αρχεία

Pdf