ΕΛ / ΕΝ
  • Καραγκιόζης και Ρεμπέτικο

Καραγκιόζης και Ρεμπέτικο

Ε ναι λοιπόν, και ο Καραγκιόζης μας ένα είδος όπερας είναι. Γιατί; Θέατρο δεν έχει; Μουσική δεν έχει; Υπόθεση δεν έχει; Τι του λείπει; Τώρα αν αντί για ηθοποιούς έχει φιγούρες και αντί για Βέρντι ή Πουτσίνι παίζουν ρεμπέτικο είναι μια άλλη ιστορία που δεν θα την αναλύσουμε εδώ.

Στον φωτισμένο μπερντέ του Ηλία Καρελλά, ο Καραγκιόζης συνομιλεί με τον Βαμβακάρη, τον Χατζηχρήστου, την Νίνου, τον Τσιτσάνη, την Εσκενάζυ, τον Παπαϊωάννου και παρέα μας αφηγούνται σπαρταριστά στιγμιότυπα από τη ζωή και την καριέρα τους

Ο Ηλίας Καρελλάς σε συνεργασία με την Κατερίνα Τσιρίδου ετοίμασε μια σπουδαία παραγωγή του Καραγκιόζη όπου η ορχήστρα μας είναι λαϊκή και ο λαϊκός μας ήρωας έτοιμος για δυνατές και πρωτότυπες συγκινήσεις.

Η Κατερίνα Τσιρίδου αν και νέα σε ηλικία, θεωρείται εδώ και χρόνια μία από τις καλύτερες εκπροσώπους του ρεμπέτικου τραγουδιού της γενιάς της.

Οι συνεργασίες της με σημαντικότατα ονόματα του λαϊκού τραγουδιού είναι επίσης αμέτρητες: Στέλιος Βαμβακάρης, Σπύρος Λιόσης, Μπάμπης Γκολές, Τάκης Μπίνης, Τόλης Χάρμας, Αγάθωνας, Γιώργος Ξηντάρης, Μανώλης Δημητριανάκης, Βαγγέλης Κορακάκης κ.α.

Ο Σπύρος Πατράς, ασχολείται με το μπουζούκι και το τραγούδι επί 15 και πλέον χρόνια. Έχει συνεργαστεί με πολλούς εκπρόσωπους από την παλαιότερη αλλά και νεότερη γενιά του τραγουδιού, όπως τους Δούκισσα, Μπ. Γκολέ, Μπ. Τσέρτο, Αγάθωνα, Γ. Ξηντάρη κ.α.  


Κατηγορία

Μουσικές Παραστάσεις

Πληροφορίες

Ημ/νιες Παραστάσεων

24-09-2021 19:30 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαγριωτάκη & Εσπερίδων), Καλλιθέα

Πίσω από τον μπερντέ>> ο Ηλίας Καρελλάς και άλλοι σπουδαίοι σκιοπαίκτες

Επί σκηνής>> Τραγούδι-μπαγλαμάς-ζίλια: Κατερίνα Τσιρίδου // Τραγούδι-μπουζούκι: Σπύρος Πατράς // Τραγούδι-κιθάρα: Νίκος Πρωτόπαπας // Ακορντεόν: Αλέξανδρος Βαρανάκης // Βιολί: Κυριάκος Γκουβέντας

Ηχοληψία: Νίκος Καραπιπέρης // Φωτισμοί: Γιώργος Χαραλάμπους // Φροντιστήριο: Ερμιόνη Μπερτάνη // Διεύθυνση Παραγωγής: Αναστασία Παπαγεωργίου // Μουσική επιμέλεια - ενορχηστρώσεις: Νίκος Πρωτόπαπας