ΕΛ / ΕΝ
  • "Να μην και Θα"

"Να μην και Θα"

Θοδωρής Οικονόμου Mουσική

Μαριβίτα Γραμματικάκη Λιμπρέτο & Στίχοι

Όπερα για παιδιά και όχι μόνο!

Ένας γκρινιάρης και μονόχνωτος μάγος, ο Ναμήν, επειδή ζήλευε και μισούσε την μικρή αδελφή του, την Γιασεμίν, είχε απομονωθεί στο δάσος των ανάποδων δέντρων και ζούσε κλεισμένος στο κάστρο που είχε κτίσει. Γύρω γύρω από το κάστρο είχε βάλει απαγορευτικές πινακίδες, για να μην τον ενοχλεί κανείς.

Μοναδικός του στόχος ήταν να βρει ένα μαγικό φίλτρο. Το φίλτρο της εξαφάνισης και της λησμονιάς. Ήθελε να εξαφανίζει όποιον τον ενοχλούσε και να ξεχνάει ότι τον στενοχωρούσε. Δηλαδή την αδελφή του.

Όμως ότι φίλτρο και να έφτιαχνε γινόταν οτιδήποτε άλλο, εκτός από αυτό. Και το χειρότερο; Γινόταν πάντα κάτι καλό.

Σκέφτηκε λοιπόν πως ο λόγος που δεν είχε πετύχει, είναι ότι καθημερινά έπρεπε να κάνει και άλλες δουλειές στο κάστρο και αυτό αποσπούσε την σκέψη και την προσοχή του.

Αποφάσισε λοιπόν να γράψει μια αγγελία για να βρει ένα βοηθό.

Κάποια στιγμή εμφανίζεται ένας νάνος, που του λέει πως διάβασε την αγγελία και ήρθε για βοηθός. Το μόνο που ζητούσε σαν αμοιβή ήταν να του βρει ένα μαγικό φίλτρο για να ψηλώσει.

Ο μάγος στην αρχή τον είδε με καχυποψία. Επειδή όμως δεν εμφανίστηκε κανείς άλλος, αναγκάστηκε να τον προσλάβει.

Στην πραγματικότητα τον νάνο τον είχε στείλει η αδελφή του μάγου, η Γιασεμίν, γιατί ήθελε να βρει και να κλέψει για λογαριασμό της το φίλτρο της νεότητας.

Ο νάνος σε αυτό το παράξενο δάσος των ανάποδων δέντρων, γνωρίζει την νεράιδα Γυαλού με τα μαγικά της γυαλιά όπου βλέπει τον κόσμο όπως θέλει, αρκεί να την κάνει χαρούμενη και τον πρίγκηπα βάτραχο της λίμνης.

Έναν βάτραχος με μεγάλη αυτοπεποίθηση για την ομορφιά του και την εξυπνάδα του. Οι δύο φίλοι με την εξυπνάδα και την αγάπη τους , βοηθούν τον νάνο να δει το πραγματικό του ύψος.

Εκεί τους συναντά και η αδελφή του μάγου, η Γιασεμίν. Φτιάχνουν όλοι φίλτρα από τις συνταγές του μάγου και παίζουν χαρούμενοι. Όταν όμως τους ανακάλυψε ο μάγος, θύμωσε πολύ και τους έριξε το τελευταίο του φίλτρο που φαίνεται το είχε πετύχει.

Το φίλτρο της εξαφάνισης. Και της λησμονιάς.

Δεν εξαφανίστηκαν όμως όλα. Από τον καθένα έμεινε κάτι. Από την αδελφή του έμεινε ένα μενταγιόν. Από τον βάτραχο η κορώνα, από την νεράιδα Γυαλού τα γυαλιά της, και από τον νάνο το σκουφί.

Ο μάγος έβγαλε από την τσέπη του το δεύτερο φίλτρο, αυτό της λησμονιάς, μα όταν πήγε να πετάξει το μενταγιόν της Γιασεμίν, είδε ότι μέσα είχε την δική του φωτογραφία. Αυτό τον συγκίνησε πολύ και γρήγορα έψαξε για το αντίδοτο του φίλτρου. Είχε μόνο δύο λεπτά χρόνο και δεν ήξερε αν θα προλάβει να λύσει τα μάγια. Με την δύναμη της αγάπης όλα τα μάγια, τα εσωτερικά και τα εξωτερικά, λύθηκαν. Ακόμα και τα δέντρα, γύρισαν στην σωστή θέση.


Κατηγορία

Μουσικά Παραμύθια

Πληροφορίες

Ημ/νιες Παραστάσεων

25-09-2021 12:00 Πολυχώρος Πολιτισμού Δημαρχείου Δήμου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51)
26-09-2021 12:00 Πολυχώρος Πολιτισμού Δημαρχείου Δήμου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51)
26-09-2021 15:00 Πολυχώρος Πολιτισμού Δημαρχείου Δήμου Παλαιού Φαλήρου (Τερψιχόρης 51)

Συντελεστές

Μουσική Σύνθεση: Θοδωρής Οικονόμου // Θεατρικό Κείμενο-Στίχοι: Μαριβίτα Γραμματικάκη // Σκηνοθεσία: Κώστας Συλβέστρος // Χορογραφία: Edgen Lame // Σκηνικά-Κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης // Φωτισμοί: Νικόλαος Βλασσόπουλος

Διευθύνει ο Θοδωρής Οικονόμου

Παίζουν και τραγουδούν οι: Πάρις Θωμόπουλος >> Να Μην-Μάγος // Λυγερή Ταμπακοπούλου >> Γυαλού-Νεράιδα // Ηλίας Κουνέλας >> Θα-Νάνος // Θανάσης Ισιδώρου >> Βάτραχος // Ευαγγελία Καρακατσάνη >> Γιασεμίν-Πριγκίπισσα

Μουσικοί >> Πιάνο: Θοδωρής Οικονόμου // Ηλεκτρικό Μπάσο: Πέτρος Σταμμέλος // Σοπράνο Σαξόφωνο: Δημήτρης Χουντής // Μπαγιάν: Ιώ Lemoller // Ντραμς: Γιάννης Αγγελόπουλος

Αρχεία

Pdf