ΕΛ / ΕΝ
  • "Ο Θίασος Velatoura στην Πλατεία"

"Ο Θίασος Velatoura στην Πλατεία"

Η νέα παραγωγή της ομάδας μουσικού θεάτρου oper(o)


Ένα παράξενο μπουλούκι γυρίζει τις πλατείες της πόλης με ένα λεωφορείο και αφηγείται το ελληνικό θέατρο και το σινεμά μέσα από τραγούδια που στοιχειώνουν τη συλλογική μας μνήμη και μέσα από άλλα που σχεδόν κανείς δεν αναγνωρίζει, αλλά σε όλους κάτι θυμίζουν.

Με κύριο άξονα τη μουσική και τα τραγούδια από το θέατρο και τον κινηματογράφο της Ελλάδας, από τον 20ο αιώνα έως και σήμερα, ένας θίασος δρόμου ξεκινά μια άναρχη τελετή, κάτι ανάμεσα σε ιδιότυπη γιορτή και σε χαρούμενο μνημόσυνο. ‘Ενα παιχνίδι συλλογικής μνήμης, μια συνειρμική διαδρομή που δεν εκκινεί από τη νοσταλγία, αλλά από την απόλυτη ανάγκη για μια γιορτή στο ακατανόητο και αβέβαιο παρόν.

Κατηγορία

Πολιτιστικό Λεωφορείο

Πληροφορίες

Ημ/νιες Παραστάσεων

02-10-2021 19:30 Παραλία Πάρκου Φλοίσβου, Δήμος Παλαιού Φαλήρου
03-10-2021 19:30 Αύλειος Χώρος Επαγγελματικού Λυκείου Αλίμου, Πάτμου 1 Άλιμος
04-10-2021 19:30 Χώρος Πολιτισμού και Νεολαίας (Ματζαργιωτάκη & Εσπερίδων)

Συντελεστές

Καλλιτεχνική διεύθυνση: Εριφίλη Γιαννακοπούλου // Σκηνοθεσία: Ειρήνη Γεωργαλάκη // Σύνθεση-ενορχήστρωση: Φάνης Ζαχόπουλος - Δημήτρης Τάσαινας // Δραματουργία: Βάσια Αταριάν - Μυρτώ Μακρίδη // Χορογραφία: Μυρτώ Γράψα // Σκηνογραφία: Άρτεμις Φλέσσα // Κοστούμια: Βασιλική Σουρή // Ηχοληψία: Brian Coon

Ηθοποιοί: Βασίλης Βηλαράς, Παναγιώτης Γαβρέλας, Κάλλια Γερακιανάκη, Εριφίλη Γιαννακοπούλου, Ελένη Ζαχοπούλου

Μουσικοί: Φάνης Ζαχόπουλος, Γιάννης Παναγιώτου, Ορέστης Πετράκης, Δημήτρης Τάσαινας

Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την Ανώνυμη Συγκοινωνιακή Εταιρεία Οδικές Συγκοινωνίες (Ο.ΣΥ. Α.Ε.) για τη συνεργασία, τη στήριξη και τη διάθεση του Ιστορικού Λεωφορείου SCANIA VABIS.