ΕΛ / ΕΝ
  • Σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass

Σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass

Το σύνολο χάλκινων πνευστών Melos Brass δημιουργήθηκε το 1989.

Τα μέλη του συγκροτήματος είναι μέλη της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ, της Εθνικής Λυρικής Σκηνής και ατομικά έχουν συνεργαστεί με πολλές ορχήστρες αλλα και διάφορα σύνολα μουσικής δωματίου, ενώ, παράλληλα, σαν κουιντέτο, έχουν μια αξιόλογη παρουσία στο χώρο για χάλκινα πνευστά, με συναυλίες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, αλλά και στην Αμερική και την Ασία. Από το 2003 - 2014 ίδρυσαν και οργάνωσαν σε ετήσια βάση την Ιόνιο Θερινή Μουσική Ακαδημία, στην Κέρκυρα, σε συνεργασία με το Ιόνιο Πανεπιστήμιο και το Δήμο της Κέρκυρας.

Σκοπός του Melos Brass είναι η προώθηση της μουσικής δωματίου για χάλκινα πνευστά μέσα από την ερμηνεία έργων από το διεθνές ρεπερτόριο, καθώς και η ενθάρρυνση Ελλήνων συνθετών στη δημιουργία έργων για χάλκινα πνευστά. Μέχρι σήμερα, αρκετοί σύγχρονοι Έλληνες συνθέτες έχουν γράψει αξιόλογα έργα ειδικά για το συγκρότημα. "Μέλος" στα Αρχαία Ελληνικά σημαίνει μελωδία.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας θα ακουστούν τέσσερις από τους 36 χορούς του Ν. Σκαλκώτα, ο οποίος στο έργο αυτό ενσωματώνει στοιχεία της ελληνικής δημοτικής μουσικής με έναν τελείως προσωπικό και πρωτοποριακό τρόπο ,όπως και άλλες δημοτικές μελωδίες και χοροί σε μεταγραφές για κουιντέτο χάλκινων πνευστών. Στην συνέχεια θα ταξιδέψουμε στην μακρινή Αμερική με δύο αυθεντικά έργα για κουιντέτο ,το ένα επηρεασμένο από την φλογερή και ρομαντική μουσική της ταινίας "Ζορό" και δεύτερο ένα παραδοσιακό βαλς από το Περού. Τέλος μία επιλογή από το βραβευμένο και πασίγνωστο μιούζικαλ West Side Story, του οποίου πηγή έμπνευσης ήταν το έργο του Σαίξπηρ "Ρωμαίος και Ιουλιέτα".

Κατηγορία

Συναυλίες

Πληροφορίες

Ημ/νιες Παραστάσεων

18-06-2022 21:30 Παλαιό Φάληρο, Πλατεία Φιλικής Εταιρείας

Συντελεστές: Τρομπέτα: Σπύρος Αρκούδης Τρομπέτα: Σοφία Σιωρά Κόρνο : Αντώνης Λαγός Τρομπόνι : Γιώργος Κρίμπερης , Τούμπα : Παναγιώτης Μπακόλας